Бургаският изпълнител и лайфстайл влогър Артьом Анатолиевич-Арти разговаря с украинските бежанци, потърсили убежище в Несебър и призова всеки, който може - да помогне. Той засне срещите си с тях, като разговорът им е изключително емоционален, изпълнен както с много болка, така и с благодарност.

„Имам украински, руски и беларуски корени. Баба ми живее в Беларус, имам роднини, които са привикани на мобилизация както в Украйна, така и в Русия. Това са хора, братя, които са карани да воюват един срещу друг. Не знам дали разбирате колко е тъжно. Все едно двама ваши братовчеди да се бият един срещу друг. Война между един народ е отвратителна. Мъже между 18 и 65 години, радвайте се, че живеете в България, защото, ако бяхте там, щяхте да бъдете привикани, да ви бъде дадена една пушка и да ви пратят на фронта. Това е реалността.“, каза Арти.

Пред него Дария, която е доброволец в един от пунктовете за събиране на помощи в Несебър, съобщи, че украинските бежанци при тях имат най-голяма нужда от хранителни продукти, както и памперси и детски принадлежности.

Повече вижте във видеото: