Състезателката по художествена гимнастика, златен олимпийски медалист от Токио 2020- Стефани Кирякова сяда на горещия стол на журито в конкурса за красота Мисис Бургас 2022 г. Стефани е и два пъти бронзов медалист от световните първенства в София и Баку през 2018 и 2019 години, както и златна медалистка на 5 обръча от световното първенство в София през 2018 г. Златното момиче на Бургас и България ще пристигне в родния си град специално за конкурса Мисис Бургас 2022 г. Стефани прие поканата да бъде част от престижния конкурс за красота с особена радост и вълнение, въпреки огромните си ангажименти в столицата.

Конкурсът Мисис Бургас 2022 г. се ангажира да подпомогне жените и децата, бягащи от войната в Украйна. По последни данни броя на беженците е нараснал значително, както и нуждите им. По време на конкурса, който ще се проведе идния четвъртък в хотел България ще се събират парични средства, които ще подпомогнат украинските бежанки и техните деца. Като лице на благородната кауза застава носителката на титлата Мисис Бургас 2021 г.- София Мазуренко, която също е украинска гражданка. София с болка споделя, че това, което се случва с нейните сънародници е повече от ужасяващо и тя няма как да остане равнодушна към ситуацията. Като носителка на титлата и с възможностите, които има тя се стреми да бъде полезна, до колкото може на пострадалите от войната. Мисис Бургас винаги е бил конкурс, който освен красота, поема и социaлна отговорност и застава зад тази кауза- майки помагат на майки!

Сумата от събраните парични дарения по време на конкурса ще бъдат удостоверени от нотариус Милена Илчева, която прие поканата да бъде част от журито на конкурса. Средствата ще бъдат дарени на „Българско чопър общество“, които от момента на възникване на войната в Украйна и прииждащите бежанки помагат със собствени сили и средства, осигурявайки подслон, храна и всичко необходимо на украинските жени и техните деца. Към момента от асоциацията са осигурили 21 жилища за жени и децата им, като сметките за битови нужди, в това число и интернет, както и всички необходими хранителни продукти, хигиенни принадлежности, лекарства и облекла за жените и децата се поемат от членовете на общността.