„Аз нямам намерение нито да бягам, нито да влияя на делото. Моля съдът да вземе решение. Аз лично съвсем логично не искам да оставам в ареста”, заяви 21-годишният Кирил Петров. Мъжът е задържан за опит за убийство на млада жена, който стана вчера призори след парти.

Припомняме, че кървавият инцидент се разигра в квартира на ул. „Хаджи Димитър” в Бургас. Около 05.15 ч. в полицията бил подаден сигнал, че 21-годишен криминално проявен бургазлия намушкал с нож в главата 21-годишно момиче, живеещо в жилището заедно с 27- годишната си сестра. Пострадалата бе откарана в УМБАЛ – Бургас с тежки наранявания, а от болницата призоваха за даряване на кръв, за да спасят живота й. Според полицията нападението е станало след парти. Кирил останал да спи в квартирата, но по неясни причини и след употреба на значително количество алкохол, намушкал с нож в главата жената, чиято сестра в опита си да я защити също получила прорезни рани по лявата ръка.

Днес в съдебната зала Кирил, който има средно образование и в момента не работи и не учи, поиска да се прибере вкъщи. Съдията обаче отсъди той да остане в ареста.

„От събрания към момента доказателствен материал, може да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъплението. Освен това, има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. За мен е видно, че има съвпадение в поведението и мотивацията и в двете престъпления. Непредизвикано агресивно действие. Въпрос на време е това да се потрети. Първото нападение било с газово оръжие”, заяви прокурорът, визирайки и предишно провинение на младия мъж.

Според адвокатката на обвиняемия обаче Кирил не си спомня какво е станало. „Пo какъв начин е причинено увреждане? Празнували са рожден ден, той е признал, че е употребил алкохол и след това няма ясни спомени какво се е случило”, заяви защитата.

Според адв. Найденов обвинението е лишено от факти.

„От доказателствата по делото се установява, че всички свидетели имат спомени преди да си легнат и спомени, когато момичето е започнало да крещи. Лампите са били загасени. Едва на втория разпит, една от свидетелките е казала, че е видяла Кирил”, каза той.

Адвокатът на Кирил поиска клиентът му да получи домашен арест с електронна гривна.

„Много е млад да го въвеждаме в средa, в която да продобие престъпни навици”, каза адвокатът му. Решението на съда остави Кирил в ареста.