Подгответе се за мразовито време. Утре сутринта ще бъде много студено с минимални температури между минус 8° и минус 3°, в отделни котловини - до минус 12°.

С умерен, временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и в областите София, Кюстендил, Перник, както и в столицата се очаква ледено време – не само минималните, но и максималните температури ще останат отрицателни, уточнява БНТ.

В останалата част от страната се очакват максимални температури между 0° и 3°. Облачността отново ще се увеличи и на много места ще превали слаб сняг.

Облачността по Черноморието ще е променлива. Ще духа умерен, временно силен вятър с посока от северозапад, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Много ветровито ще се задържи в планините, със силен, по билата временно бурен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и на много места слабо ще превалява сняг. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания, а и застудяването ще продължи. Температурите в курортите ще паднат до минус 10°-15°.

Облачно и с валежи ще бъде и в по-голямата част от Балканите, в северната половина от полуострова ще вали сняг, в южната - дъжд.

У нас, в неделя температурите ще останат без съществена промяна, но ще се задържи ветровито и ще има валежи на повече места в страната. Още по-студено ще бъде в началото на новата седмица. Ще има и райони с превалявания, вече навсякъде от сняг.