Спортната общественост в Несебър не се уплаши от лошото време и тази година отново проведе заключителен полумаратон 21.1 км., с който да отбележи края на годината. Идеята се ражда преди три години и инициаторите Васил Лечев, Христо Терзиев и Емил Атанасов - твърдо са решили да я направят традиционна. За да има по-голяма възможност за повече хора да се включат дистанциите бяха три – 21.1 км., 10.5 км и 5 км.
Над 50 ентусиасти стартираха днес в дъжда, като повече от половината бяха на полумаратонската дистанция 21.1 км. Към несебърските ентусиасти се присъединиха бегачи от Бургас, Стара Загора, Варна, София и няколко други населени места.

Трасето е изключително атрактивно. Стартът и финалът са градските порти в крепостната стена на Стария град. Следва обиколка по крайбрежната алея на града, която се включва в южната крайбрежна алея на новата част през южния парк и обикаляне на града от юг и запад до началото на Слънчев бряг. В комплекса се ползва отново крайбрежната алея до самия край на северния несебърски плаж, а на връщане града се обикаля по северната крайбрежна алея през живописния провлак и така популярната мелница до градските порти.