Впечатлението ми е в първите часове на деня днес е, че хората са се озверили срещу решението на държавата за „Зелените сертификати“. Някои още малко ще ме бият. Има много агресивни хора. Връщаме хора, доста са от сутринта до сега. Това заяви един от охранителите на входа на мол „Галерия Бургас“ днес към 13 часа, когато минаха първите три часа от работния ден на търговския обект, когато е задължително посетителите да носят нужните документи, доказващи че са ваксинирани, преболедували или имат негативен тест за Ковид.

Пререканията между клиенти и охрана са обичайно явление. Много от посетителите влизат в словесни войни с думите: „Как ще разбереш, че това, което ти покажа, е мой сертификат?“. Други пък настояват охраната да покаже своя документ. Трети пък настояват да влязат, без изобщо да имат документ.

Въпреки напрежението, има и примерни клиенти, които влизат и услужливо показват сертификата си, дезинфекцират се и си поставят маски.

И докато охраната в мола се справя с изнервени клиенти, в "Кауфланд" в бургаския ж.к. "Славейков" животът тече необезпокоявано и без напрежение. Пазаруването тече с пълна сила, както обичайно.