Критиката на Шварценегер срещу противниците на носенето на маски струваха на звездата загубата на голям корпоративен спонсор на предстоящото състезание по културизъм Arnold Classic в Охайо, съобщи „USA TODAY”.

Актьорът от „Терминатор” и бивш губернатор на Калифорния в интервю за CNN по-рано този месец говори за тежестта на пандемията и нарече американците, отказващи да носят маски „малоумници”. Той добави също така: „По дяволите вашата свобода”.

Компанията за спортни добавки REDCON1 миналата седмица обяви, че няма да спонсорира състезанието по културизъм на Шварценегер следващия месец поради „опасните“ и „антиамерикански“ забележки на актьора.

„С искрена тъга съобщаваме, че REDCON1 реши да прекрати цялата си подкрепа за Arnold Classic и други събития, свързани с Аrnold по света“, написа основателят на REDCON1 Аарон Сингерман в Instagram.

Въпреки че REDCON1 спонсорира Arnold Classic в продължение на почти десетилетие, Сингерман каза, че компанията му е "патриотична марка”, която подкрепя "свободата на избор". „Всеки, който казва „По дяволите вашата свобода“, не е американски патриот", заяви Сингерман.