Истински екшън се е разиграл в МБАЛ „Бургасмед” около 17 ч. в четвъртък. В Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение за скандал, закани и заплахи за използване на пистолет от страна на пациент. На сигнала се отзовали полицейски служители, които установили, че минути по-рано пациент се държал агресивно, отправял заплахи и закани към един от лекарите в болницата и повдигайки тениската си, показал демонстративно, че притежава пистолет. Впоследствие мъжът се насочил към един от коридорите в лечебното заведение, където продължил с противоправното си поведение, а след това излязъл извън сградата на болницата.

Оказало се, че това е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който около 18.15 ч. със съдействието на служители от Пето Районно управление - Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР - Бургас е задържан в района на УМБАЛ – Бургас. Бургазлията заявил, че отправил заканите и заплахи към лекаря в МБАЛ „Бургасмед“, тъй като чакал дълъг период от време да бъде прегледан и да получи медицинска помощ за охлузни рани.

Бургазлията укрил газовия пистолет в храсти край подлеза между ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“ на бул. „Стефан Стамболов“, като оръжието е намерено и иззето. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.