Съоръжение на фитнес на открито премаза пръста на петгодишно дете в Несебър. Спортната площадка се намира в района на Мелницата, казаха местни жители.

Във фейсбук групата "Шофьори Несебър" беше публикуван клип, в който се вижда как бащата на детето се връща 90 часа след злополуката на място, за да провери дали има реакция от общинската администрация за осигуряване безопасността на уредите. Бащата заварва там отново група деца, които играят. Никъде обаче не вижда положени указателни табели за начита на употреба на съоръженията, а кръвта от сина му още стои.

„Има ли някъде табела, която да указва, че това не трябва да се ползва от деца, инструкции за употреба, за производител?! Има ли някъде табела кое съоръжение как се използва. Тук има само деца! Аз като възрастен, средноинтелегинетне човек, си нямам представа това нещо за какво е. Кръвта на детето ми стои още. Още не е изчистена. Искам да се подпра, никъде няма описание, че това се клати. Колко време вече ви няма?! 90 часа са минали откакто детето ми си премаза пръста и няма реакция. Деца, не играйте тук, опасно е. Никой не предприема нищо!“, каза той. Човекът демонстрира с морков какво се случва, ако пръст, който е със сходен размер, попадне на същото място, където са били ръцете на детето. Морковът буквално се отсича на две.

Инцидентът е станал, докато родителя пазел малкото си дете на съседен уред и се обърнал за секунди към него.

Пострадалото момченце се възстановява.