Протестиращи за втора поредна вечер се събраха пред Президентството. Те започнаха да идват пред сградата около 15.00 ч. Хората се обявиха против показните акции на прокуратурата, против главния прокурор и правителството.

Протестиращите се обявиха в подкрепа на правовата държава, на президентската институция и на демокрацията.

На протеста отново присъстват депутати и общински съветници от опозицията, които заявиха подкрепата си за президента.

Президентът Румен Радев слезе отново при протестиращите.

"Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни, затова трябва да заявим ясно нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци. Както някои в своето безсилие се опитват да се заиграват с етническата карта на България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме да защитим свободата си, а да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни", заяви Радев пред хората.

"Тук сме, за да кажем "не" на страха, на който се опира мафията, да защитим българската природа, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони, прокудени от отчаяние. България е за всички тях. По думите му България не е собственост на олигархията", каза още той.

Държавният глава призова за честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се "самовъзпроизвежда".

БНТ