Рязко понижение на температурите се очаква през новата седмица. За това предупреждават синоптиците.


Днес ще бъде предимно слънчево, но постепенно от запад облаците ще започнат да се увеличават. Около обяд ще се появи слаб вятър от югоизток, допълва NOVA.

В първия работен ден ще се заоблачи, а на места и ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух и бързо ще захладнее. Времето ще е ветровито, предимно облачно, с валежи. В сряда по високите части на планините се очаква да завали и сняг.

В четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от югоизток. Валежите ще спрат. В петък на запад слънцето често ще се показа, а на изток ще е по-облачно, но няма да вали и ще бъде по-топло.

До края на първото десетдневие ни очаква първо рязко застудяване, след това спиране на валежите и бавно повишение на температурите, макар че няма да достигнат тези високи стойности, които имахме досега.

В началото на второто десетдневие ни чакат превалявания и отново слабо застудяване. Следват няколко спокойни и по-слънчеви дни. Към средата на второто десетдневие ще има пак превалявания, отново последвани от период с относително по-слънчево и спокойно време.

В началото на третото десетдневие - отново очакваме обстановка с превалявания и понижение на температурите. До края на месеца тенденцията е за предимно облачно и мъгливо време, с бавно понижение на температурите.

Засега се очаква зима с температури около и над обичайните за сезона. Сравнена с миналата година, тази зима се очаква да е относително по-студена, но това е, защото миналата беше необичайно топла.

Източник: Nova.bg