Обединените патриоти поискаха да се събере Коалиционният съвет на управляващите заради оставката на Бисер Петков. Съветът вече е насрочен за вторник, съобщи за Дарик лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

"Естествено, че съм изненадан от тази оставка. Не знаехме", коментира той и отказа по-задълбочен коментар преди да се е провел лидерският разговор с ГЕРБ. Симеонов уточни, че управляващата коалиция ще обсъжда и други въпроси, които чакат ред да бъдат решени. По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Шефът на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов, също се оказа, че е изненадан от новината. Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, натрупаното напрежение в системата е довело до това премиерът Бойко Борисов да поиска и приеме оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Той подчерта, че ако една партия държи на себе си и иска да бъде подкрепяна, то това е формулата и начина да съществува и да се развива.