Гей общността у нас, в лицето на организаторите на "София Прайд", застана зад кандидатурата за кмет на... Ангел Джамбазки.

Причината е, че се почувствали обидени от коментара на Волен Сидеров, лидер на партия "Атака", в снощното предаване Референдум по БНТ, откъдето той беше позорно изгонен.

В ефира на националната телевизия Сидеров нарече многократно "гей" своя бивш коалиционен партньор, настоящ евродепутат и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки.

На страницата си във Facebook гей общността написа:

"София Прайд" категорично застава зад Ангел Джамбазки! Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава", заяви в своя позиция организацията, която е отговорна ежегодно за провеждането на гей парада в София.


"Да бъдеш гей не е позорно. Позорно е това да бъде използвано като компромат. Призоваваме за избори без омраза! И подчертаваме, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки", се казва още в позицията на "София прайд".

Припомняме, че и двамата - Ангел Джамбазки и Волен Сидеров, се кандидатираха за кмет на София, а в програмата и на двамата присъства забрана за провеждането на "София Прайд".