Икономистът и предприемач, който успешно се развива в Бургас - Иван Гаврилов, е сред новите лица и професионалисти в листата на ГЕРБ за Общинския съвет на предстоящите местни избори. Той поставя няколко важни цели за първия си мандат като общински съветник – Бургас да стане целогодишна туристическа дестинаци, да работи усилено за създаване на Конгресно бюро, за развитието на здравеопазването и образованието.

Иван Гаврилов е ново лице за листата на ГЕРБ, но от години се занимава с обществена дейност и е част. Той е на 40 години, израснал и учил в Бургас, където и продължава да се развива. Завършил е бакалавър във Варна, специалност „Туризъм“, а магистраутурата си по финанси в Бургаския свободен университет, завършил е и „Здравен мениджмънт“ в Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Работил е като медицински представител в голяма фармацевтична компания, в момента има собствен бизнес, като се занимава с международен транспорт, инвестира и в недвиими имоти. Членува в Ротари клуб Бургас-Приморие.

„Мога да бъда полезен на Бургас. Бил съм дълги години в сферата на здравеопазването и виждам, че мога да работя за приоритетие, които кметът Димитър Николов е задал, че ще следва през следващите 4 години - сериозно развитие на здравеопазването и образованието, довеждане на инфраструктура в помощ на инвеститорите. Имаме идеи за развитието на туризма. Имам една мечта - надявам се Бургас да стане целогодишна туристическа дестинация. Работим по този въпрос, искаме да създадем Конгресно бюро, което да обединява хотелиери, туроператори, собственици на заведения, конгресни центрове.“, посочи Иван Гаврилов. Той обясни целта и начина, по който ще функционира този Кнгресен център - да привлича туристи и участници в големи събития през цялата година. „Трябва да се свърши много работа по организирането на тези събития. Първоначално това ще доведе до удължаване на туристическия сезон, а после - градът да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.“, добави Гаврилов.

Като млад човек, който е израснал в Бургас и развива бизнес тук, той подчерта, че посоката, която кандидатът за нов мандат Димитър Николов е задал за следвашите години, е изключително правилна. „Затова и аз съм част от неговия екип“, каза Гаврилов.

„Ако сравним Бургас с една жилищтна сграда, в момента сме завършили строежа й. Остава ни да правим довършителните работи. На всички прави впечатление, че Бургас изглежда по различен начин, Общината се грижи добре за инфраструктурата, трябва да се наблегне на образованието, на решаването на проблема с липсата на кадри. Трябва да имаме висококвалифицирани кадри, за да можем да привличаме инвеститори.“, допълни той.

В бъдещия Общински съвет той си поставя още няколко конкретни приоритета, по които ще работи. Единият от тях е изграждане на довеждаща инфраструктура до терени в производствени и многофукционални зони, както и строителство на обслужващи улици и техническа инфраструктура в местността „Мадика“, разширение на промишлена зона Север.