Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че управляващите са провалили нейна среща във Видин със сдружението на кметове на малки общини.

Нинова написа във Facebook, че е приела поканата на сдружението, а според уговорката срещата е трябвало да се проведе в залата на общината. Участие заявили кметове от цялата страна от различни партии.

"Разбира се, режимът взема мерки. Уведомена съм от сдружението, че вчера залата е отказана. Пусната е заповед до кметовете да не участват в работно време в срещи извън работните им места. Кметовете на ГЕРБ са заплашени, че ако се срещнат с мен, ще носят тежки последици (това го знам от някои от тях, които въпреки това ще дойдат). Странно звучи, нали? ГЕРБ плаши кметове на ГЕРБ да не се срещат с председателя на БСП. Спешно по същото време им е организирано обучение (разбира се, в работно време извън работното място)", заявява Нинова.

Тя допълва, че среща ще има "заради тежкия живот на българите, живеещи в малките населени места".

"Ще намерим и решение на проблемите им. Но решението - ще се противопоставим ли на този режим на управление със заплахи, държане в подчинение и всяване на страх, е ваше", пише още тя.