Сблъсъци и запалени автомобили в Париж, протестиращ изгуби ръката си от граната

img

Сблъсъци и запалени автомобили в Париж, "жълти жилетки" са подпалили кола на военен патрул до Айфеловата кула, съобщава ТАСС. Обикновено във всяка патрулна кола има въоръжени с автомати четирима или шест войници. Полицията е задържала няколко души.

Основната група протестиращи се е преместила на десния бряг на Сена на площад Трокадеро. Придвижват се със запалени факли и скандират антиправителствени лозунги, въпреки че според заявлението на организаторите на демонстрацията е трябвало да приключи в 17 часа.

Има съобщения, че мъж е изгубил ръката си от граната GLI F4.

12 хиляди души участват в протеста на "жълтите жилетки" във Франция, съобщава министерството на вътрешните работи на Франция.

Според тях, по улиците на Париж има 4 хиляди демонстранти. Данните, събрани от МВР, показват по-ниска активност на "жълтите жилетки", отколкото преди седмица, когато по това време в страната са били 17,4 хиляди, а в Париж - 8 хиляди.

Според информация, предоставена от канала на БФМ, 15 души са задържани от полицията в Лион. Все още няма точни данни за Париж, но е известно, че има повече от десет задържани.

Протестиращите, отивайки към района на Марсово поле са подпалили няколко мотоциклета, кола, кофи за боклук и различни строителни материали.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас

Политически екшън в Несебър