От партия ВМРО питат какво е това сдружение "Единство", което заведе жалба в Комисията за дискриминация срещу вицепремиера по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов.

"Някаква организация, наречена "Единство", се жалила от Красимир Каракачанов за дискриминация. Поводът е циганският побой във Войводиново и коментарите на вицепремиера и министър на отбраната", пишат от партията.

Припомняме, командос, участвал в три задгранични мисии бе нападнат в гръб и зверски ритан в главата от младежи от цигански произход, на които направил забележка, че създават опасност за движението по пътя.

В открито писмо те питат отново ли има намеса на турската държава в българските дела. "Отново ли сме свидетели на опит на някакви точещи пари по "ромски" програми протежета на ДПС да ни държат сметка? Отново ли ще позволим на някакви чужди елементи да диктуват дневен ред", пишат воеводите.

Повод за тези въпроси е проверка, според която въпросната организация не е известна със своята дейност, но в интернет пространството има снимка на един човек в една стая - Ачо Киров Йорданов. До него има турски знамена и портрет на Ататюрк.

"Та въпросният човек - някой си Ачо Киров Йорданов, известен като "Ачо - циганина", роптае срещу "дискриминацията", която Каракачанов бил направил, когато напомни, че стореното от циганите във Войводиново е белег на наглост", пишат от ВМРО и питат къде е реалния адрес на тази организация, защото на хартия тя се помещава в Хасково.

Според воеводите подобна организация вероятно е своеобразна "пощенска кутия", въпросът е - чия.