Преструктуриране и нов шеф за Митницата в Бургас, начело застава досегашният заместник Бойка Гашева

img

Митница Бургас е преструктурирана в Териториална дирекция "Южна Морска", а от днес вече е с нов шеф. Това е Бойка Гашева-до този момент зам.-началник на Митница Бургас.

ТД „Южна морска“ обхваща- митническите пунктове и бюра в Летище Бургас, Малко Търново, Нефтохимически комбинат, Пристанище – център, Свободна зона, Сливен, Ямбол, Лесово, Царево, Нефтопристанище, Свиленград и  Капитан Андреево     

Валери Стефанов, който оглавяваще до момента митницата в Бургас вече е зам.-директор на ТД „Северна морска“- бивша митница Варна.

Промените касаят единствено ръководните структури, подчертават от митницата. Рокадите бяха анонсирани през октомври м.г. от финансовия министър Владислав Горанов.
По думите му, след направен анализ се оказало, че има административни структури със значително намален обем на дейности и с неадекватно съотношение между използваните ресурси и постигнатите резултати.
Все пак Горанов уверява, че на този етап няма да бъдат сливани митниците с НАП.

Целта на реформата е повишаване на събираемостта на публичните държавни вземания в резултат на оптимизация и засилен контрол в областта на митническите, акцизните и валутните нарушения и престъпления.

Освен това така щяла да се повиши ефективността на работата на митническите учреждения, да се оптимизира общата и специализираната администрация, да има по-добър контрол над управлението на човешките ресурси в администрацията.


Очакваните ефекти от преструктурирането са подобряване на държавната политика в областта на противодействието на митническите, валутните и акцизните нарушения и престъпления, на незаконния трафик на наркотични вещества, прекурсори, оръжия и изделия, и технологии с двойна употреба и на защита права върху интелектуална собственост.

С реализирането на тези структурни промени ще се създадат възможности за по-добра координация, ръководство и контрол при осъществяване на основните функции и задачи на Агенция "Митници".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018