Нов протест във Войводиново! Българите искат масово изселване на ромите, селото е обградено от жандармерия

img

Около 150 души са се събрали във Войводиново на протест. Масово отказват да говорят пред камерите и дори някои от тях са агресивни. Мъж, който се представи за обществена личност, но отказа да каже името си, заяви, че иска масово изтребване на всички цигани и по чудо военният Валентин Димов е останал жив. 
Всички масово настояват обвинението да се преквалифицира като умишлен опит за убийство. Мъжът, който разговаря с репортер на БЛИЦ заяви, че в деня на драмата (6 януари) военният е видял на пътното платно двамата роми, които са се мотаели презизвикателно  по него. Направил им забележка и казал, че е опасно да стоят там и пречат на движението. Тогава станал търкалът. Животът на военния бил спасен от прокурор от Сливен, който минал с жена си и спрял да помогне.  Дългогодишна учителка също изрази възмущението си и заяви, че тези безчинства на ромите в цялата страна трябва да бъдат стопирани.
В момента селото е обградено от жандармерия и специални полицейски сили. 15 буса с въоръжени до зъби ченгета са разположени в ромската махала и около нея. Те ще пазят недоволните българи да не зивършат погром над къщите, въпреки че в тях в момента няма никого. Кметът на община Марица Димитър Иванов беше категоричен, че още утре ще бъде решено какво да бъде съборено и това няма да се размине на никого с незаконна къща. Повечето от постройките в махалата са паянтови. На протеста продължават да прииждат хора. Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018