21-годишният именик Йордан спаси кръста в Бургас, изпревари 38 силни мъже за разпятието (СНИМКИ)

img

21-годишният Йордан Господинов спаси кръста в Бургас. Младият мъж, който е от морския град, скочи в ледените води навръх именния си ден и се оказа най-бърз в надпреварата с останалите 38 мъже. Йордан работи в строителството. За втори път той успява да изкара кръста, като досега е участвал в ритуала общо три пъти.

Сред участниците тази година имаше 16-годишен ученик, 66-годишен мъж, както и трима чужденци – двама американци и един украинец. Всички те показаха гореща кръв и скочиха в морето, след като разпятието бе хвърлено от сливенския митрополит дядо Йоаникий. Победителите бяха поздравени от кмета Димитър Николов.

Ритуалът се превърна в празник за хилядите бургазлии, които днес изпълниха стълбите на моряшкия паметник, Морското казино, както и самия плаж, за да видят кой ще успее да спаси кръста. 

"Всички участници ги очаква здрава година, браво на тях, че решиха да се хвърлят в ледените води. Днес заваля и сняг, вярваме, че годината ще е добра", заявиха бургазлии.

 

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Алина
  2019-01-07 01:10:24

  Честито, Дани!!! Бъди здрав и все така успешен, Благословено да ти е името

 •  
  Маргарита Шишкова
  2019-01-06 14:16:56

  От къде на къде , американец ще спасява кръста.

 •  
  Mi2
  2019-01-06 12:52:23

  Пише се вече само с едно н - именик - така решиха професирите в БАН, за да се различава от списък с имена, който също се нарича именник - като именника на българските ханове например.

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018