Множеството оставки в ДОСТ са заради ”авторитарната политика” на Местан. 30 членове на партията обявиха несъгласието си със своеволията при налагане на еднолични решения от страна на лидера на партията.

Множество членове на ДОСТ на ръководни позиции са подали оставки от постовете си и прекратяват членството си в партията в знак на несъгласие с "авторитарната политика", водена от председателя Лютви Местан, съобщава Медиапул.


За оставките се разбра от разпространено до медиите писмо до Изпълнителния съвет на ДОСТ, подписано от 30 членове на партията.


Постовете си напускат заместник-председатели на партията, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на Изпълнителния съвет и Националния съвет на формацията.


"Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси", се казва в позицията.