И през октомври 2017г. медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага на своите пациенти основни профилактични изследвания на преференциални цени.

Така пълното изследване на кръв и урина, което е едно от най-комплексните със своите 52 показателя, е намалено на 19лв. от 38лв. В него са включени пълна кръвна картина с диференциране на левкоцитите (белите кръвни клетки) по групи, изследване на урина и скорост на утаяване на еритроцитите. Също и показателите на въглехидратната, мастната, белтъчната обмяна, анализ на електролити, кръвна захар, добър и лош холестерол, триглицериди, общ белтък и албумин, калций, фосфор, калий, натрий и хлориди. Изследването показва нивата на уреята, креатинина, пикочната киселина, ензимите АСАТ, АЛАТ, ГГТ и други. То е предпочитано както пациентите, така и от лекарите. Препоръчително е да се извършва сутрин, на гладно.

Втората профилактична кампания е скрининг на щитовидна жлеза. От лаборатория „ЛИНА” обръщат внимание, че в нея са включени три основни хормона – TSH, FT3 и FT4. Резултатът показва дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. Изследването трябва да се прави сутрин, на гладно и преди приема на кафе или други продукти, съдържащи кофеин. До края на октомври трите изследвания заедно са на цена от 18лв. вместо 36лв.

Третата профилактична кампания включва електролити и микроелементи – желязо, фосфор, калций и магнезий. Те са на обща цена от 14лв. вместо 28лв.

Последната кампания е така търсеният от пациентите витамин B12, който е изключително важен за целия организъм. Витамин B12 се набавя с храната, но при пациенти с проблеми със стомаха, като язва, гастрит или колит, е възможно усвояването му да бъде нарушено. Същото важи и за хора, спазващи строг хранителен режим. Изследването е на намалена цена от 10лв. вместо 20лв.

Всички иззследвания могат да бъдат извършени в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Таксата манипулация е 2лв.