"Какао, Бедруум и т.н. - тихички през нощта. Иначе...." Това написа в Twitter вицепремиерът Валери Симеонов като към заканата за дискотеките е публикувал и видеоткъс от филма "Вчера": "Сега ше видите кон боб яде ли?".

Заради множеството оплаквания от шумни дискотеки през лятото Симеонов създаде гореща линия за подаване на сигнали за шума в заведенията.

Проверките с цел установяване на нарушения ще бъдат провеждани от институциите и по график под координацията на вицепремиера.

Целта е летният туристически сезон 2017 да протече в спокойна обстановка, предлагаща на българските и чуждестранните туристи очаквания от тях комфорт.

"Лятото на 2017 г. ще е последният сезон на пиянските баркролове, с които черноморските ни курорти се прочуха по света", каза той при откриването на туристическия сезон в Слънчев бряг в събота.

Валери Симеонов не разкри с какъв нормативен акт ще бъдат забранени пиянските турове. Само намекна, че може да стане чрез Закона за митингите, където има текстове за събирането на много хора на едно място.

Вицепремиерът съобщи в Twitter, че е получил и интересен сигнал на мейла за нарушения в резерват Ропотамо.

Публикува и снимка от резервата, където се рибарски мрежи до табела за забрана на риболов.