Усмивки и награди в Камено: Хепънингът „Наше Лято 2016 година“ зареди децата с настроение

Ученици от цялата община се състезаваха в различни дисциплини, инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни


С много настроение, състезателен огън и усмивки премина седмото издание на летния общински хепънинг „Наше Лято 2016 година“ в Камено. Чаканато дълго събитие за децата на Община Камено в края на всяка учебна година е по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието цели чрез занимателни игри да научи учениците как да прекарат ваканцията без неприятни инциденти. Детският хепънинг се проведе със съдействието на служителите от Втора районна служба „ Пожарна безопасност и защита на населението“- Бургас, Читалище „Просвета“- Камено, с помощта на директорите и учителите на СОУ „ Христо Ботев“- Камено, ОУ „ Иван Вазов“- с. Русокастро, ОУ „ Христо Ботев“- с. Трояново и НУ „ Братя Миладинови“- с. Кръстина, както и служителите та Районно полицейско управление- Камено.

Кметът на Община Камено Жельо Вардунски приветства състезателите от Камено и селата Свобода, Русокастро, Желязово, Трояново, Винарско и Кръстина и им пожела безгрижно, весело и безопасно лято.

Децата от клуб по латино танци "Бургаски Делфини" – с ръководител Теди Йонова дадоха старт хепънинга с невероятните си изпълнения.

Участниците бяха разделени на 7 отбора, състезаваха се в две отборни игри „Пожарна безопасност“ и спортно- забавна и пет индивидуални, като всеки един от тях трябваше да се включи в различните по своето същество дисциплини, подкрепян от приятелите си. Игрите бяха: „Пожарна безопасност“, „Първа помощ за приятел“, „Лятно арт забавление“, „Стегни багажа!“ и други.

Старши пожарникар Радостин Янков демонстрира пред децата работата на огнеборците.

За доброто настроение на всички деца на площада се погрижи бургаският актьор от Кукления театър Красимир Хараламбов. В края на хепънинга всички се включиха в известния танц лимбо.

На първо място тази година бе отличен отбора на град Камено. Всички деца обаче получиха награди, връчени от кмета Жельо Вардунски.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?