С много настроение, състезателен огън и усмивки премина седмото издание на летния общински хепънинг „Наше Лято 2016 година“ в Камено. Чаканато дълго събитие за децата на Община Камено в края на всяка учебна година е по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието цели чрез занимателни игри да научи учениците как да прекарат ваканцията без неприятни инциденти. Детският хепънинг се проведе със съдействието на служителите от Втора районна служба „ Пожарна безопасност и защита на населението“- Бургас, Читалище „Просвета“- Камено, с помощта на директорите и учителите на СОУ „ Христо Ботев“- Камено, ОУ „ Иван Вазов“- с. Русокастро, ОУ „ Христо Ботев“- с. Трояново и НУ „ Братя Миладинови“- с. Кръстина, както и служителите та Районно полицейско управление- Камено.

Кметът на Община Камено Жельо Вардунски приветства състезателите от Камено и селата Свобода, Русокастро, Желязово, Трояново, Винарско и Кръстина и им пожела безгрижно, весело и безопасно лято.

Децата от клуб по латино танци "Бургаски Делфини" – с ръководител Теди Йонова дадоха старт хепънинга с невероятните си изпълнения.

Участниците бяха разделени на 7 отбора, състезаваха се в две отборни игри „Пожарна безопасност“ и спортно- забавна и пет индивидуални, като всеки един от тях трябваше да се включи в различните по своето същество дисциплини, подкрепян от приятелите си. Игрите бяха: „Пожарна безопасност“, „Първа помощ за приятел“, „Лятно арт забавление“, „Стегни багажа!“ и други.

Старши пожарникар Радостин Янков демонстрира пред децата работата на огнеборците.

За доброто настроение на всички деца на площада се погрижи бургаският актьор от Кукления театър Красимир Хараламбов. В края на хепънинга всички се включиха в известния танц лимбо.

На първо място тази година бе отличен отбора на град Камено. Всички деца обаче получиха награди, връчени от кмета Жельо Вардунски.