„Ние сме законодателна власт, г-н Борисов е наш подчинен – ние решаваме, той изпълнява, това е положението” Това обяви в студиото на Би Ти Ви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той бе гост заедно с Красимир Каракачанов. „Ние не слугуваме на никого, само на нашата програма и никой не може да ни купи и да ни продаде. Ние сме ценни, но сме и предвидими” беше техния отговор на въпроса дали оттеглянето на АБВ и трусовете в Реформаторския блок "вдигат цената им".

По повод забележката на водещата, че се возели в един хеликоптер с Бойко Борисов той реагира, че не са били във вертолета да ядат калмари, а да огледат оградата по границата.

"Ние затова бяхме с Борисов - много рядко се виждаме иначе с него.

Какви да са ни отношенията?!, попита водещата.

По повод офертата на „Атака” да излязат с обща кандидатура за президент, собственикът на СКАТ призна, че с Волен Сидеров не си говорят, но Каракачанов е нещо като посредник - той общувал с него..

Каракачанов и Симеонов декларираха, че са склонни да седнат в името на България с всички партии на маса, с изключение на ДПС и ДОСТ. Уточниха обаче, че още не са отговорили на офертата на „Атака”. Имаме покана, не сме отговорили, трябва да има решение на ръководните органи, каза Симеонов.

- Щеше ли да ви има, ако нямаше ДПС, попита водещата.

- Естествено! Ние сме си създадени и сме родени, и сме възпитани като патриоти, обобщи Симеонов.