Каква е привилегия е общинските съветници да имат пропуск на стойност 60 лева годишно за паркиране в Синята зона на Бургас?! Ние сме и машинистите, и кондукторите на влака, как ще си купуваме билетче на всяка гара? Трябва да прекъсваме срещите си, разговорите си, съдебни заседания, за да пускаме СМС-и за Синята зона. Това каза общинският съветник от НФСБ и зам. председател на ОбС Георги Дражев по повод предложението си, внесено в местния парламент под формата на докладна записка за издаване на годишни пропуски (ВИЖ ТУК). Дражев се обади в редакцията на БургасИнфо, ядосан от коментара на председателя на Общинския съвет Костантин Луков по направеното от него предложение. Той заяви, че ще свика специална пресконеференция по темата, възмутен от реакцията на Луков (ВИЖ ТУК). „Обидно е, той пред мен не каза нищо“, каза Дражев. Според него е наложително общинските съветници да могат да паркират в центъра с пропуск, за да могат да изпълняват задълженията си и да не прекъсват работата си.

„Аз не задължавам никого да си купува този пропуск или пък да се паркира безплатно. Напротив! Аз съм готов да плащам дори повече от хората, които живеят в центъра. Авансираме Община Бургас с 60 лева годишно и в крайна сметка не се знае дали ще се наложи изобщо използването на този пропуск“, каза Дражев.

Проверка на БургасИнфо в ОП „Транспорт“, което поддържа Синята зона, показа, че до този момент такъв вид пропуски, каквито иска Дражев и които дават право за паркиране навсякъде в центъра срещу определена годишна сума – не съществуват. Хората, които живеят там, имат ясно обозначен район за паркиране около домовете срещу 43 лева годишно за първа кола. Фирмите пък ползват конкретно паркомясто срещу 200 лева на месец. Ясно са конкретизирани и автомобилите със специален режим, които могат да ползват Синята зона безплатно.