„Срам” и „Двуличие” – това е само част от коментара, който председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков от ГЕРБ направи пред БургасИнфо по повод предложението на заместника му от групата на НФСБ Георги Дражев за привилегии за съветниците при ползването на синята зона.

В своя докладна записка Дражев поиска изменение в Наредбата за условията и реда за платено паркиране на моторни превозни средства в Община Бургас, както БургасИнфо съобщи вчера (ВИЖ ТУК). Предложението е на общинските съветници да им бъде издаден пропуск от 60 лева за 12 месеца.

„Аз съм го казал на г-н Дражев. Много е срамно да искаш такава привилегия, когато преди много време си се обявявал срещу много други привилегии. Има някакво двуличие. Нали стимулираме карането на велосипеди, ходенето пеша... Това предложение настройва гражданите. И не е в полза на неговата политическа сила. Дори им направих услуга в този случай, макар че не ми е работата. Защото аз съм от друга политическа сила. С какво толкова се занимава- може и аз да не знам...”, каза Луков.