„Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мене. Това не е нито помощ, нито... Това е просто опит, пореден, да ми извадите очите. Във времето на фейсбук и интернет да свалиш информация - това е самоубийство. И да набедиш човек като мене, че едва ли не стои зад подобно нещо... Господ ми е свидетел, че нямам нищо общо”- Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти скандала със свалените карикатури на Чавдар Николов от сайта на Нова телевизия.

„Не съм виновен, че някой си цензурира своята телевизия, своя вестник, частната медия си прави своята политика. Обаче колко е удобно, че тук, в България, едва ли не мачкаме свободата на словото”, заяви Борисов. Премиерът обеща от днес нататък да качва всички карикатури, в които присъства, в собствения си фейсбук.

„С това искам да им докажа, че не само не са ме подразнили, не само нищо не са ми причинили... Който ме познава знае, че аз нямам никакъв комплекс. Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, а за моите 57 години вече, живот и здраве след месец, всеки един може да се пробва дали се съм дебел, тънък или каквото пожелае...", допълни той.

„С моето име и с моя образ вече над 10 години куп карикатуристи си изкарват прехраната... Не съм си позволил да кажа една думичка. И не съм си позволил нищо да кажа по тази тема на въпросната телевизия. Нищичко”, каза още премиерът.