„Чест е за мен да бъда сред вас. Закриването на кампанията е само символично, защото истината е, че добрите политици са 365 дни сред хората, чуват тяхните проблеми и ги изпълняват. Ние ще продължим да работим, както досега. Познавате ни. Този отбор не се е уморил да обикаля областта и да дава решения.“, това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС с кандидати за народни представители от Бургаски регион Жечо Станков. Тази вечер в Приморско беше поставен финалът на кампанията на коалицията за изборите в неделя.

„Поемаме ясен ангажимент Бургаски регион да продължава да бъде приоритет за всяко правителство. Нашата задача е да върнем нормалността в държавата, да приключим с инфалацията, със застоя на индустрията и т.н. Нашата задача е да тичаме по кабинетите и да се борим за всеки един проект, който да е не другде, а в Бургаски регион. Има смисъл – излезте и гласувайте. Поемаме само обещания, които може да изпълним“, каза още Станков.

На закриването на кампанията присъстваха всички кандидати за народни представители от региона, както и бургаското лице в евролистата на ГЕРБ-СДС Борислав Киров, кметовете на Бургас Димитър Николов, на Поморие Иван Алексиев, който е и областен лидер на ГЕРБ, на Камено Жельо Вардунски, на Айтос Васил Едрев, на Царево Марин Киров, на Малко Търново - Илиян Янчев. Домакин беше кметът на Приморско Иван Гайков.

„Вашата подкрепа е тази, която ни вдъхновява и мотивира да работим за един стабилен регион, за стабилна държава, за единна Европа. Имаме много работа да свършим. Искрено се надявам в неделя да сожим край на мъката и безветрието.“, каза кметът Гайков.

„Тук до мен е перфектният, амбициозен мотивиран отбор на партия ГЕРБ, който ще сечели паралментарния вот и ще работи за нашия регион. В следващото НС поехме ангажимент в региона малките насеени места да бъдат приорритет. Убеден съм, че ще направим така, че жизненият стандрат на нашия регион да се повиши. Беше проведена професионална предизборна кампания. Аргументирано с факти разказахме на избирателите какви ангажименти поемаме и как ще ги изпълним. Нашите опоненти останаха безлични и се разтопиха във времето и пространството“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

„За мен е особено удоволствие да закрием предизборната кампания именно тук – в Приморско, при Вас - моите приятели, съседи, съграждани. Аз съм част от ГЕРБ и от най-голямата европейска партия ЕНП, но повече от всичко съм част от Вас – хората. Именно от тази позиция участвам в тези избори, защото смятам, че всяко едно населено място, всеки един човек трябва да има самочувствието и възможностите на европеец.

Всички думи, проекти и цифри, с които ви засипваме по време на кампании трябва да имат смисъл и силата да правят по-добри вашите дни и да създават условия за по-уреден живот, иначе ще са част от доста скучно политическо говорене. Затова са необходими можещи и знаещи хора, които да направят така, че благата, които дава Европа, да достигнат максимално бързо и ефективно до Вас. Така си представям основната задача на един евродепутат. Приемам работата в Европарламента не като скъпа екскурзия, а като мисия – за страната ни, за региона и най-вече – за Вас. Европа не е нещо далечно и недостижимо, ние всички сме част от нея.

Дългите пътища се изминават по-лесно с подкрепата на много хора, които вървят в един ритъм и с високо темпо. Затова и един депутат и евродепутат повече от ГЕРБ, ще даде допълнителна енергия и сила за реализацията на всички важни за Вас проекти. Повярвайте ми. Подкрепете ни.“, каза Борислав Киров.