Емил Кючуков е областен координатор на СДС в Бургас. Женен, с две деца. Той е магистър по „Растителна защита“. Предприемач, управлява собствен бизнес. Влиза в политика, защото иска Бургас да продължи да се развива и да се превърне в истинска морска столица на България. В момента е част от листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите на 9 юни парламентарни избори.

- Г-н Кючуков, Вие сте представител на коалиционния партньор в листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион. Как виждате Вашето място в бъдещето Народно събрание?

- ГЕРБ-СДС е най-силното обединение в център-дясното пространство в политическия спектър в България. Дългогодишната ни успешна работа изведе България от няколко кризи. Сега държавата отново се намира в хаос и се нуждаем от стабилно правителство, за да излезем от спиралата на изборите и да започне работата по истински важните теми за страната.

- Какъв е Вашият личен мотив да се включите в тези избори?

- През последните години хора, за които България не означава нищо, дойдоха отвън, за да ни променят. И показаха, че нямат опита и компетентността, за да свършат работа. Затова е време ние, които сме живели тук, отгледали сме децата си тук, да вземем нещата в свои ръце. Само така ще можем да подредим дома си и да продължи развитието на страната, което в последните 2-3 години е спряло.

- Вече сме във втората половина на предизборната кампания, смятате ли, че хората са мотивирани да отидат до урните на 9 юни?

- Мотивът на хората да гласуват е същият като моя да вляза в политиката. Вярно е, че умората е голяма. Но всички български граждани, всички бургазлии си дават ясна сметка, че от решенията ни на 9 юни зависи как ще живеем в следващите години. Надявам се и вярвам, че повече хора ще отидат до урните, защото има смисъл.

- На кои избиратели ще разчитате, ще може ли да мобилизирате симпатизантите на "синята" идея?

- Разчитам на всички, които изкарват честно прехраната си, с упорит труд и предприемчивост. На тези, които искат по-добра инвестиционна среда, сигурна и стабилна нормативна рамка, която да подпомага бизнеса им, а не да го спъва. Познавам много интелигентни хора, които са наясно, че за да се промени нещо, трябва да гласуват.

- Вие сте предприемач и един от акцентите, които поставяте, е насърчаване на местните и чуждестранни инвестиции. Как може да стане това?

- Точно с намаляване на регулаторните режими и улесняване на регистрацията и стартирането на малък или голям бизнес. Държавата трябва да проявява грижа и да подпомага земеделските производители, да стимулира местната заетост и т.н.

- Кои са приоритетите, които си поставяте като кандидат-депутат от Бургаски регион?

- Безспорно за Бургас и региона туризмът е най-важният икономически отрасъл. Но за да имаме успешен туризъм, трябва да имаме много добре развита транспортна инфраструктура. Много силно местно производство. Както казах вече, ще настоявам за държавни стимули в секторите зеленчукопроизводство и овощарството, защото вярвам, че така малките населени места и родното производство ще се съживят.

Можете да подкрепите Емил Кючуков на 9 юни с бюлетина 22 и преференция 106