Протест под надслов "Кой спря съдебната реформа?" в София иска отстраняването от длъжност на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов докато приключат всички текущи разследвания срещу него, водени от специалния прокурор за разследване на главния прокурор и неговите заместници. Гражданите се събраха около 18:30 часа пред Съдебната палата.

"Съдебната реформа спря и това явно бе целта на провалените преговори за съставяне на ново редовно правителство и на предсрочните избори. По местата си остават тотално компрометираният състав на ВСС, и Борислав Сарафов, срещу когото текат две разследвания за евентуално извършени престъпления, и Инспекторатът към ВСС, който е към края на втория си мандат, без да е получил такъв. Не е избрана Антикорупционната комисия, а и.ф. неин ръководител Антон Славчев бе дясната ръка на бившия главен прокурор Сотир Цацаров. От първи март тази комисия получи по силата на закона за противодействие на корупцията разследващи функции и вече се превръща във втора прокурорска бухалка вместо в безпристрастен и ефективен разследващ орган за корупция и конфликт на интереси по висшите етажи на трите власти", пишат организаторите Инициатива "Правосъдие за всеки"."Връщаме се четири години назад в развитието си, към протестите от лятото на 2020 г., към мрачните месеци на пълно всевластие на олигархията в държавата и политическите поръчки в съдебната власт, към които се прибавят и установените факти за паралелно правосъдие, осъществено от брокери на влияние в частни клубове и ресторанти и при документираното участие на висши магистрати!", заявяват те и допълват:

"Всичко, което се постигна със закриването на специализираните съдилища и прокуратури, действащи като инквизиционни трибунали, и ограниченото въвеждане на съдебен контрол върху отказите на прокуратурата да образува досъдебни производства, което бе фактически отказ от правосъдие и машина за индулгенции, е на път да бъде зачеркнато чрез възпроизводството на тези практики в уж нормалните прокуратури, но със „специализирани отдели“, и конвенционалните съдилища, в които заседават добре профилираните „специализирани съдии“, начело с техните ръководители".