Партиите в Бургас не се разбраха за ръководството и състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите избори на 9 юни. Днес се проведоха консултациите с представителите на политическите сили при областния управител Пламен Янев. Две бяха предложенията за председател и две за секретар, което означава, че ЦИК ще определи окончателно ръководството на комисията в Бургас.

Областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев предложи за председател Фани Семерджиева, която има натрупан опит в провеждането на избори. Христина Хаджиатанасова от ПП-ДБ номинира за секретар адвокат Георги Михов. От ДПС поискаха на секретарското място да е Емине Иляз. Виктория Върбанова от „Възраждане“ предложи Виолета Атанасова за председател, като и даде вариант РИК да има четирима зам. председатели. Тодор Байчев от БСП номинира за зам. председател Любима Бургазлиева, а Тодор Иванов от ИТН - д-р Маргарита Събева – за същата позиция.

По време на консултацията се обсъди и въпроса в коя зала ще бъдат обработвани резултатите от изборите, тъй като се очаква залите „Бойчо Брънзов“ и „Младост“ да са в ремонт. Иван Алексиев от ГЕРБ призова областния управител да поиска „Арена Бургас“.