Споразумението е за обмен на млади футболистки и професионалнен опит между двата клуба. То предвижда да се работи съвместно в посока популяризиране на женския футбол в училищата и детските градини, партньорство в обучението на футболистки, които да се включват в гарнитурите на женския национален отбор на България.

В световен мащаб женският футбол разви голяма популярност, като само през месец август тази година на финалната среща от световното първенство по футбол за жени присъстваха 75 000 души на стадиона. Националният ни отбор по футбол за жени също се развива в градивна посока, като в настоящия момент е с една победа и едно равенство в групата си в провеждащата се лига на нациите. Договорът за сътрудничество се подписа между директора на Академията Господин Господинов и председателят на женския футболен клуб- Валентина Станкова.

И двамата ръководители вярват, че съвместните усилия ще доведат до положителни резултати и най- вече ще създадат добри условия за развитие на момичетата в спорта и конкретно в женския футбол.