Призовавам да се вслушваме в указанията на институциите. Това заяви от къмпинг "Нестинарка" министърът на туризма Зарица Динкова. Тя поднесе съболезнования на близките на загиналите. Припомняме, че водното бедствие отне живота на двама мъже, а съдия Мария Москова и дъщеря й се издирват.

„ Виждате какви са щетите. Искам да благодаря на хората, които реагираха бързо, на хотелиерите, които създадоха добра организация. Говорих с туристи, които са благодарни на хотелиерите. Има известен проблем с извозването на туристите. Заради необходимостта да се обследва състоянието на пътищата е опасно в момента да се тръгва с големи автобуси, затова ще се свържа с туроператорите, за да намерим решение за извозването на туристите”, каза министър Динкова. Какво още заяви тя вижте във видеото.

Междувременно от полицията призовават пътуващите от Ахтопол през Варвара за Царево и обратно и ползващи алтернативния маршрут, който въпреки че е трудно проходим е наличен, да са по-търпеливи и да се съобразяват с въведения пропускателен режим и полицейските разпореждания. Регулирането на движението се осъществява с оглед безопасността на пътуващите и за недопускането на задръстване на алтернативното трасе!