Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят концесията на пристанище "Росенец" като прибързана и некоректна.

"Предстои да видим дали предложението на управляващите за „Росенец" е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар", заяви той.

"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години. Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното правителство не я прекрати, защото водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докара четворната коалиция", каза Радев пред журналисти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Той коментира и казуса около РСМ и преговорите на страната за влизане в ЕС.

„Най-сетне се стигна до придвижване напред по въпроса за гарантиране на конституционното равноправие на българите в РСМ. За съжаление ми отне година да убеждавам партиите. Само ИТН подкрепи предложението ми за вписване в Конституцията като задължително условие за начало на преговорите за ЕС”, коментира Румен Радев.