Политическият проект на Гешев тръгна с фалстарт, съобщават от BIRD.BG. В документите за регистрация на сдружението “Справедливост за България” са объркали политическата със стопанска дейност и съдиите по вписванията ги върнали на поправителен, добавят от медията.

Припомняме, че на 4 юли Гешев обяви създаването на гражданско родолюбиво консервативно движение “Справедливост на България”, “основано на националното достойнство, на християнската етика и българските традиционни семейни ценности”. “Бог, отечество, семейство” щяло да бъде мотото на движението. “Неолиберални идеи застрашават семейството, тях не ги интересува, че според българската конституция българското семейство е от мъж и жена”, добави Гешев.

По думите му “политическата върхушка била върнала мутрите”. “Това не може да бъде търпяно повече, защото ако продължим да търпим, децата ни няма да имат място тук”, каза бившия обвинител номер едно.

Във Фейсбук Гешев обяви, че днес най-важно е възстановяването на справедливостта в българското общество.

По време на живото излъчване в социалната мрежа токът в студиото, от което Гешев отговаряше на въпроси, спря. Според Гешев явно страхът от него е огромен. Той определи себе си като бъг в матрицата, която системата иска да отстрани. Иван Гешев уточни, че има желание да говори, но го спират. Заради това и започва провеждането на срещи с граждани в цялата страна.