Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви създаването на гражданско родолюбиво консервативно движение "Справедливост за България".

Това стана по време на живо излъчване във Facebook страницата на бившия обвинител номер едно.

"Политическата върхушка е отговорна за мигрантския живот на българите, за инвазията на неолиберални идеологии. Тях не ги интересува, че според българската Конституция бракът е единствено между мъж и жена. Ядем скъпа и вносна храна. Политиците са виновни за методичното съсипване на българската държавност, заличиха всички традиции и практики в българското образование и здравеопазване. Те върнаха мутрите и страшния ръст на битовата престъпност, особено в малките населени места", каза в живо включване във Facebook Гешев, който ще отговаря на въпроси на граждани и журналисти.

Той обяви, че няма да си позволи да наруши законите и Конституцията в страната, "както го направиха политици, за да влязат в политиката по лесния начин".

Гешев призова Бойко Борисов да подаде оставката си като депутат и че няма нищо страшно.

"Подозирам, че ще живее по-добре, отколкото аз. Той за съжаление се е превърнал във воденичен камък на собствената си партия и може би трябва да я освободи. След като няма никакви притеснения от внесеното искане от мен като главен прокурор, материалите не са секретни, призовавам Народното събрание да ги публикува и всеки да прецени дали има доказателства или не и дали те биха издържали в съда", каза Гешев.