Ние носим отговорност само за външната политика, за нищо друго, няма коалиция, трябваше да се отиде към по-шоковия вариант - да се излъчи коалиционно правителство, на паритетен принцип, в което да споделим отговорността за управлението на страната, това не беше прието. Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Казусът "Барселонагейт" Биков коментира така: "Няма доказателства, това дело трябваше да бъде прекратено отдавна".

"Гешев е в политическа битка, излиза от полето на правомощията си като главен прокурор", подчерта Тома Биков.

Той допълни, че е чувал, че са водени разговори БСП да имат петима министри в евентуален кабинет.

"Дадохме време и възможност настоящото Народно събрание да работи - да приеме бюджет, това е мотивацията да има правителство", заяви Тома Биков.

Потвърди, че промените в Конституцията са перспектива, но инициативата за това е на "Демократична България". "Новият обществен договор е метафора, проблемите на прокуратурата бяха показани с действията на Гешев. Има съдебна намеса в парламентарната и законодателната власт с искането на имунитети основно от политици, които ще участват в конституционната реформа. Аз не знам доколко изцяло да няма главен прокурор е възможно без да се свика Велико народно събрание, главният прокурор трябва да има изцяло административни функции", каза още Тома Биков.