Със 17 гласа „за" и трима „против" ВСС прекрати процедурата по отстраняването на Иван Гешев по първото предложение, свързано с присъствието на прословутия израелски експерт до мястото на взрива до кортежа на главния прокурор. Прекратяването по отношение на това предложение стана, след като шестимата кадровици, които го внесоха, днес го оттеглиха. Те мотивираха оттеглянето с постановление ма Софийската градска прокуратура, в което се казва, че Иван Гешев не е извършил престъпление при допускането на израелския експерт до взрива по кортежа му.

В дневния ред на ВСС остава второто предложение за отстраняване на главния прокурор, което е свързано с нарушаване на Етичния кодекс на магистратите и по-конкретно репликата „ясно е какъв е политическият боклук в Народното събрание".

Според кадровиците законът не задължава шестимата да оповестяват публично мотивите за решението си. Въпреки това те казаха защо оттеглят предложението. Прочели прокурорско постановление, в което се казва, че Гешев не е извършил престъпление при допускането на израелския експерт до мястото на експлозията. Става дума за отказа на Софийската градска прокуратура да образува досъдебно производство по сигнал на сдружение БОЕЦ.