Нашата организация не е оптимист за бюджета, който беше заявено, че ще бъде внесен. Асен Василев заяви, че ще внесе бюджет с 3% дефицит. Трябва да е ясно, че такъв дефицит означава тежък дефицит във всички публични системи. Това каза пред БНР Ваня Григорова от КТ ”Подкрепа”.

"Да си представим един полупразен басейн, в който казваме, че няма да наливаме допълнително вода, тоест, няма да увеличаваме данъците на богатите и на фирмите, които формираха свръхпечалби, но ще плащаме повече, така че да можем да покрием натрупалата се инфлация. Очевидно е, че е невъзможно, има физически закони, има математика. 2+2=4. Ако искаме от 2+1 да изкараме 4, ще е трудно. Безсмислица е това, което се говори от настоящите управляващи и работодателските организации", обясни тя.


Григорова напомни на Асен Василев как от ПП са обяснявали в предизборната кампания, че минималната работна заплата трябва да се увеличи и че има шанс да го направи сега:


"Видяхме непостоянство от страна на ПП, когато бяха в редовно правителство и имаха възможност да увеличат минималната работна заплата, заявиха, че е невъзможно да се случи втори път миналата година. Властта сега е в техни ръце и поне веднъж да покажат последователност".