С голямо удовлетворение и с гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство, избрано от Народното събрание. Това дава надежда, че ще бъдат решавани приоритетните, основните проблеми, които стоят пред българските граждани и бизнеса. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички приоритети на България. Така досегашният служебен премиер Гълъб Донев се обърна към новоизбрания министър-председател Николай Денков и новите министри на тържествената церемония по предаване на властта в Министерски съвет. Донев представи и това, което той счита за постижения на служебния кабинет в различните сфери.

„Радвам се на декларираната приемственост, затова, че няма да започне от нула това, което е сътворило служебното правителство“, добави Донев.

„Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново редовно правителство. Аз съм изненадан, защо през последните дни това може да бъде проблем, както за някои от партиите, но също и за някои институции каквато беше президентството. С избора на този нов кабинет да забравим за тези емоции, които дойдоха в повече. Да направим всичко възможно да предадем властта с идеята да започнем максимално бързо да работим за българските граждани и бизнеса.“, призова новият премиер Николай Денков. Той подчерта, че в една парламентарна република приоритетите се определят от Народното събрание.

„Не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички зам. министри с едно или две изключения днес.“, каза той.

„Моето заключение е „Гърбина да ни е яка“. Това ни чака!“, добави акад. Денков.