На вниманието на всички, свикващи КСНС. Законите на страната трябва да се спазват - по буква и дух." Това написа Лена Бориславова в профила си във Facebook.

"И да, когато имаш назначено от теб служебно правителство и смениш ръководствата на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон засега, но не и неговия дух за разделение на властите.

П.С. Подкрепата за Украйна не е обявяване на война, а мярка за спазване на междунароното публично право и териториалната цялост на една суверенна държава. Това би трябвало да го знае всеки главнокомандващ", добави тя.

Повод за първата част от коментара й стана пост на журналистката Роси Михова: "Аз нямам звукови записи, защото никога не ми е хрумвало да ги правя. Но съвсем отговорно мога да кажа, че съм чула лично Румен Радев да обяснява как ще смени изцяло и скоротечно завареното ръководство на службите в момента, в който има на разположение служебно правителство."

По-рано днес президентът коментира част от изтеклите записи на ПП-ДБ, оповестени от Радостин Василев, с думите "Службите не са мои".