Смяна на ротационен кабинет ”Габриел” с кабинет ”Денков” са глупости. В доверието и съвместната работа няма никакъв ротационен принцип. Това заяви по Нова телевизия Татяна Дончева.

Първата и втората политическа сила показаха, че нямат никакъв капацитет. Щом като те се спъват в първата задача да направят приемлив списък, категорична е лидерът на "Движение 21".

Цяла неделя вървят интензивни преговори между Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, твърди Капитал

Ден преди номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да върне на президента папката с проектосъстава на кабинета си лидерът на партията Бойко Борисов продължава да води паралелни разговори както с двете формации, които заявиха, че ще подкрепят правителството с първия мандат - ДПС и ИТН, така и с коалицията ПП-ДБ за евентуално сформиране на мнозинство с втория мандат, пише Капитал.

Според няколко различни източника на сайта през деня в неделя са се провели особено интензивни преговори най-вече с ПП-ДБ, като е постигната принципна договорка за съвместно управление. Предвид сложната обстановка този резултат е временен, но е най-близкото разбирателство, което двете формации са постигали.