Благодаря за подкрепата, която получавам от групите на ДПС и на ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат и обединени по приоритети. Това заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел, след като в парламента се проведе тройна среща за подкрепа за правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН.

Габриел изброи приоритетите, около които се обединяват трите партии. Най-напред за нас са хората и резултатите, които те искат да видят с едно редовно правителство - социално отговорен, разумен бюджет, да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и плащания, обясни тя.

Върховенство на закона, съдебна реформа, конституционно мнозинство - това, в рамките на първия мандат, за нас остава водещо, допълни Габриел. И обясни, че партиите, които я подкрепят, имат готовност за конституционна реформа. Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят, отправи задочна покана тя към ПП и ДБ, но без да ги назовава.

Сред изброените от нея приоритети са още плана за възстановяване, оперативни програми, инвестиции за България и българските региони.