Това не бяха преговори за съставяне на правителство. Това беше имитация, загуба на време. Липса на желание за разговор с тези, които търсиш подкрепа. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод отказа на партията й да продължи преговорите с ГЕРБ-СДС.

Тя коментира продължаващата месец и половина сага с разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ: "Този несериозен подход дори само към втората сила е показателен. След това беше отправена покана за разговори към нас. В процеса на разговори многократно заявявахме какво според нас трябва да се направи, а не този начин, по който тръгна Борисов".

"Те направиха грешка след грешка, партиен премиер, със собствена програма - 10-те приоритета. И какво се получава - ето ви нашата програма - натискайте копчетата", заяви Нинова.

"Друга трябваше да концепцията за съставяне на правителство", смята тя.

Нинова обясни как се е стигнало до отказа на БСП за участие в разговори с ГЕРБ. В процеса на разговорите социалистите осъзнали, че БСП трябва на Борисов "първо за бухалка, втори път за параван".

"Борисов плаши с БСП, че отива при другите и вие повече не ме интересувате. Кирил Петков се върза на този номер и започна да говори, даже да хленчи - не мога да си представя ГЕРБ и БСП да управлява в следващите 4 години. т.е. той ни ползваше като заплаха срещу ПП и ДБ", обясни Нинова.

"Вчера, обаче, всичко преля чашата. Просветна, че те ни използват за параван. Да натиснем тези копчета, да станем един параван той да провежда политика, вредна за България и българския народ", добави тя.

на.

"Ще видите какво ще се случи - ще изпадне в позиция, в която никой няма да иска да говори с него. Аз съм сигурна, че ПП и ДБ ще му откажат", прогнозира Нинова.

Тя отрече решението на БСП за прекратяване на разговорите с ГЕРБ да е било повлияно от изявлението на Иван Гешев и скъсването на неговата оставка: "С или без Гешев, още преди той да излезе да говори обявих, събрах ръководството на групата".

"Много грозни картини се разиграват от вчера до днес, много разкалян терен, има решене на тези проблеми, но и тук ГЕРБ сбъркаха подхода", коментира тя скандала в прокуратурата, визирайки изявлението на Мария Габриел, че ще поиска отстраняването на главния прокурор, ако стане премиер.

"Кандидат за премиер на може да говори по този начин. Къде е нейното правителство сега? Кой ще ѝ е министър на правосъдието? Това е пряка политическа намеса", смята лидерът на БСП.

"На мен ми прилича на сблъсък на лобита някой да овладее прокуратурата", каза тя по повод случващото се в обвинението.

"Г-н Гешев на бива да остави така нещата. Казал е А, да каже и Б. Изваждай доказателствата, завеждай делата за всички, с доказателства, дела, присъди, дай Боже осъдителни и всеки да си носи последствията", призова Нинова.