Важно е и кой ще наследи г-жа Габриел. Едно такова действие изисква много сериозна подготовка преди това. Не изключвам това и да е разменна монета. Това заяви по повод кандидатът за премиер на ГЕРБ г-жа Мария Габриел гостът в ефира на bTV – Цветелина Пенкова – евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП.

„БСП в коалиционно управление с ГЕРБ няма да влезе. Състоянието и обстановката, в която се намираме, предполага допълнително допитване. Трябва да се види дали може да подкрепим по някакъв начин един експертен кабинет. По мое мнение, няма да се намери подкрепа за такова нещо, но все пак трябва да се види дали социалистите няма да предпочетат една стабилност, а не избори до безкрай“, каза тя.

Тя бе категорична, че няма как да има коалиционно споразумение между ГЕРБ и БСП. „Важно е да се наблегне на политиките, а не на личностите. Важно е да има ясни политики, с още по-ясни срокове за изпълнение. Безотговорно е да има фокус върху министерските места“, каза още евродепутатът.

По думите й в Европа има огромен ресурс от неусвоени средства.

„Трябва да започнем да използваме тези средства, които са ни дадени, за да се справяме със ситуацията в страната“, каза тя

Цветелина Пенкова от прогресивния алианс на социалистите в ЕП.