На Национален съвет във вторник ”Продължаваме промяната” ще вземат решение дали ще подкрепят кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС и премиер Мария Габриел.

Това каза пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски. Той коментира, че според него по-скоро няма да има промяна в позицията на ПП.

Имаме решение, че няма как да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, в контекста на номинацията на Мария Габриел за премиер ще обсъдим в националните ни органи тази кандидатура. Моето лично очакване е решението да бъде препотвърдено. Това заяви в ефира на БНТ Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната".

По думите му при последните разговори с ГЕРБ-СДС са предприели различен подход, с цел провеждане на дебати по политики с Мария Габриел. За да се прави правителство, трябва да се говори по политики, заяви Терзийски.

В началото на седмицата ще заседава и ръководството на ДСБ.

След като вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП и ДБ да преспят и да помислят, днес съпредседателят на ПП Кирил Петков свика ръководните органи на партията в търсене на вариант за подкрепа на кабинет с премиер Мария Габриел.

От "Демократична България" "Зелените" съобщиха, че днес коалиционна среща не е имало. По-вероятно е такава да се проведе в началото на седмицата, съобщи БНТ.