„Мария Габриел е един сигурно прекрасен еврочиновник. Политиката в Брюксел обаче е различна от тази тук. Габриел, макар да има много качества, едва ли има вътрешнополитически авторитет, за да може да ръководи онези процеси в НС сред тези акули, които са се събрали там. Говоря за лидерите на партиите”.

Това заяви политическият анализатор Слави Василев в предаването „Офанзива“ по NOVA NEWS.

По думите му премиерът не е просто една фигура като секретарка, която ще управлява МС.

„Много години е живяла в една съвършено различна среда. Президентът се изрази много добре. В рамките на последните 3 години, в които битката за смяна на главния прокурор се води на всички фронтове в държавата, ГЕРБ винаги е заставала против смяната на Гешев. И сега изведнъж Габриел да го предложи като първо решение изглежда странно”, обясни Василев.

И определи Бойко Борисов като най-умелият политически играч. „Като един добър тактик прецени, че най-адекватно е да извади Габриел на сцената. Смятам, че е възможно да получи подкрепа и да има кабинет. Цялата игра в този парламентарен тюрлюгювеч е кой да излезе сух от водата – първата или втората политическа партия”, допълни политическият анализатор.

„Аз съм от хората, които подкрепяха ПП и смятаха, че ще бъдат алтернатива, а се оказаха едни шарлатани”, допълни Слави Василев. Според него, ако се стигне до даване на трети мандат,вероятно той ще бъде връчен на БСП.