Днес съм шокирана от една лъжа и една безотговорност на народните представители в парламента. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във видео, което се появи в профила й във Фейсбук.

"Вече един месец работи Народното събрание. За този един месец на е свършило нищо.

Днес за първи път се събират комисиите към Народното събрание. Има два въпроса, които оценявам и смятам, че са изключително важни за решаване спешно. Това са войната по пътищата и трафикът на мигранти. Внесохме предложение за завишаване на наказанията до 20 години, за отнемането на моторни превозни средства, за невъзможност за условни присъди.

Днес председателят на Народното събрание Росен Желязков ме излъга от трибуната - открито, пред всички, и спокойно. Каза, че е разпоредил нашето искане днес в правна комисия да бъде разгледано, тоест да бъде променен Наказателният кодекс. Не само, че не е разпоредил, а и другите парламентарно представени партии в комисията не ни подкрепиха. И това решение не беше взето", казва тя.

"Искам да се обърна към опечалените семейства, към почернени майки и бащи, близки, които загубиха невинни хора по улиците. Вие сте абсолютно прави да искате справедливост и ние сме на ваша страна. И няма да се откажем. Ще настояваме докрай тези закони да бъдат приети.

Но също така се обръщам и към Вас. Чувала съм много често: “Те депутатите нищо не вършат“, “Те депутатите са лоши, не се грижат за хората и не решават проблемите на хората“. Моля Ви, когато говорите така, и когато оценявате така, правете разлика. Не ни слагайте в общото. Ние сме с Вас и ще се борим докрай за справедливост", посочва в заключение Нинова.