"Продължаваме промяната - Демократична България" иска нови разговори с ГЕРБ, но този път по управленската програма на партията на Бойко Борисов, обяви пред журналисти в парламента председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ днес преговарящият от ПП-ДБ Николай Денков и Лена Бориславова, която в момента е координатор в сектор "Правосъдие", са поискали управленската програма на ГЕРБ. До час се очаква те да отговорят дали искат още една среща.

Атанасова подчерта, че ако среща с ПП-ДБ няма, ще започнат лидерските срещи с останалите парламентарни групи по темата за състава и структурата на Министерски съвет. Тя подчерта, че утре с "Възраждане" приключва серията от консултации по управленската програма на ГЕРБ, а след това - ако има разбирателство между формациите, трябва да се премине към разговори за правителство.

"В този смисъл очаквам може би след час да ми кажат дали искат среща по нашата управленска програма за обсъждане, или вече преминаваме към втория етап от разговорите за конструкцията на правителството с всички варианти, които има пред нас - правителство на малцинството или споделяне на отговорността", обясни Атанасова.

"Търсим начин за това България най-накрая да има редовно управление", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след среща с "Има такъв народ".

"С колегите обсъдихме всички възможности за работа по темите, които касаят бъдещето на България - бюджет, Шенген, еврозона, секторни политики. Със сценаристи не сме говорили за сценарии за правителство, конструкция, подкрепа", добави тя и обясни, че първо трябва да има съгласие по приоритети, а после да се водят лидерски разговори за подкрепа.